Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2011 11:39 - Защо не давам милостиня
Автор: muerte Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4433 Коментари: 7 Гласове:
20

Последна промяна: 10.06.2011 15:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Днес прочетох постинг на mikino, който ми припомни някои неща от преди години и отново си зададох позабравени риторични въпроси. Реших и аз да споделя част от опита си.
     Няколко месеца преди настъпването на милениума с весела компания в Бургас попийваме бирица на централно заведение. Просяците по време на туристическия сезон не липсват, както винаги. Без изключение те са от по-тъмните българи. Екзерсизите, които разиграват също са добре познати - от "Бате дай малко с`тинки" през "Не съм ял три дни, моля за левче да си зема `ляб" до "Изтървах автобуса и неам пари да се прибера".
     Цялото заведение обаче се смълча по едно време - чуваше се само тих детски плач, по скоро скимтене. Между масите вървеше момченце на възраст не повече от 5 г. и през сълзи просеше. Нищо ново ще кажете. Да, ама не! Напук на стереотипа детето беше много КРАСИВО - русичко, синеоко, със сравнително чисти дрешки, а в очите му имаше такъв страх и жалост, че и сега настръхвам като си спомня. Не говореше - просто протягаше бледа ръчича и плачеше тихо. НЕ МОЖЕШ ДА НЕ ДАДЕШ! Правиш го без да мислиш. В това дете всеки видя своето - настоящо или бъдещо, без значение. ВСИЧКИ в заведението дадохме - някои хора дори и едри банкноти и малкия си тръгна.
     След като мравките си тръгнаха от гърба и ръцете ми се замислих. Стана ми интересно и тъй като тогава работех в радио реших, че от това може да излезе интересен материал. Хукнах след детето, което след рейда между масите, все още подсмърчащо, зави в близката пряка. Завих и аз и се втрещих - дърта циганка и мустакатия й придружител, доста по-млад от нея, седяха на тротоара, пиеха ракия направо от шишето и ръбаха краставица. Детето отиде при тях и чинно даде цялата събрана заработка. Циганина преджоби детето,  да не е скрило някой лев и после стана нещо от което издивях.
     Циганката попита "Ти що не ревеш бе?" Заби два яки шамара на детето и го натири нанякъде, ревящо още по-силно от преди. Идеше ми да я пребия, но постъпих по друг начин - звъннах в І РПУ и извиках патрулка.
     Спестявам ви олелията и простотиите - накратко полицаите прибраха и тримата. След това разбрах подробностите от които се отвратих. Циганката имала 4 деца, но ОСИНОВЕНИ! Три от тях - българчета. Сетете се какво са правили те - без изключение са просили. Дъртата се подсетила или някой й е помогнал да се сети, че разплакано българче ще носи много повече приходи от сополиво цигане. Това за мен е РОБСТВО.
     Гадното е, че й върнаха детето, защото си било нейно. Тогава, а и сега, дела за отнемане на родителски права са рядкост. Яд ме е и друго - НИКОЙ от управляващите през последните 22 г. не направи нищо по проблемите с циганите.
     ЗАЩО ЛИ? За себе си имам отговор. Ако имате ваши - моля споделете.




Тагове:   милостиня,   цигани,   просия,


Гласувай:
21



1. dorichela - Никой не прави нищо за проблема с ...
10.06.2011 16:20
Никой не прави нищо за проблема с кафевите ни събратя, щото кой ще гласува за тях, а.....
цитирай
2. mikino - Никой не прави нищо за проблема с ...
13.06.2011 12:15
dorichela написа:
Никой не прави нищо за проблема с кафевите ни събратя, щото кой ще гласува за тях, а.....

Точно така е! Проблемите с този етнос няма да спрат, защото на много партии е удобно да се изръсят веднъж на 4 години с 20лв. Само че, те не съзнават, колко държавата губи, защото мургавките не плащат нищо, много са и държавата губи. После търсят загубените пари от обикновените хора като нас.
цитирай
3. hristo27 - Защо управляващите да си нарушават ...
16.06.2011 21:21
Защо управляващите да си нарушават кефа с циганите. Те им трябват само преди изборите - неграмотни, бедни и лесни за обработване.
цитирай
4. анонимен - Сапун...
01.02.2012 23:17
Сапун...
цитирай
5. lostov - Просията е голяма мафия...
11.05.2012 18:05
Докарват си солидни доходи. По скоро тези, които прибират "заработката" като ония гнусни мангали, за които разказа...В мола до работата ми редовно има 1-2 познати детски лица, които обикалят м/у масите и наблюдавайки те как ядеш просят.... А те всъщност са на работа...
цитирай
6. анонимен - На сапун. . . ако не, на ВЕРО. . .
11.05.2012 23:19
На сапун... ако не, на ВЕРО...
цитирай
7. tutankhamon661 - muerte
28.11.2012 15:55


Гадна работа! Трябваше да им извиеш вратовете на онези. Ама пак не става - ще те съдят като за хора.

Там е работата, че този "бизнес" отдавна не е занимание само за циганите.

Преди години /още не бях ходил в казарма/ се връщах от моя приятелка в Сливница и като слязох на Централна гара, още на перона ме пресрещна красиво момиче. Облечена в кожа, а аз много харесвам рокерски дизайн - може това да ми е повлияло. Каза, че била от друг град и нямала пари за билет. Hе й повярвах, но и дадох някаква сума. После се замислих какъв точно й проблемът. Pеших, че най-вероятно е наркоманка.

Та, всякакви ги има.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: muerte
Категория: Лични дневници
Прочетен: 113110
Постинги: 17
Коментари: 199
Гласове: 615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031